Після якого алкоголю мале похмілля, а після якого сильно болить голова?

Сильні симптоми похмілля залежать не тільки від кількості випитого, але і від виду алкоголю, який ви вживаєте. Також важливо, з якими доповненнями ми вживаємо спиртне.

Найнижчий ризик сильного похмілля після вживання легкого алкоголю. Чим темніші спирти, тим вищий вміст конгенерів - побічних продуктів процесу бродіння.

Вони відповідають за колір алкоголю, а також за тяжкість наступного дня. Якщо ви не хочете мати похмілля, краще вибирати спиртне світлого кольору. Треба також пам’ятати про помірність при вживанні алкоголю.

Абсент

З усіх спиртних напоїв цей алкоголь викликає найменш важкі симптоми похмілля. Саме завдяки чистоті цього напою. Це є результатом багаторазової фільтрації та багаторівневої перегонки. Однак цим процесам сприяє дуже високий відсоток алкоголю.

Тому це не той напій, який рідко п’ють у чистому вигляді

Класична горілка

Чим вона чистіша, тим менший ризик розвитку похмілля. Варто знати, що раніше горілка в поєднанні з різними видами трав використовувалася терапевтично (звичайно ж у дуже малій кількості). Нині найпоширеніший відсоток алкоголю у горілці становить від 35 до 50%.

Джин

Джин - один з найпопулярніших спиртів, що використовується для змішування в напоях - він може бути доповненням до барвистих напоїв, соків або цукрових сиропів.

Завдяки цьому його гіркий смак пом'якшується. Однак, випивши кілька таких коктейлів, наступного дня, ми можемо не почувати себе добре. Щоб мінімізувати ризик похмілля, найкраще пити джин без будь-яких добавок, можливо, з тоніком.

Текіла

Текіла - це алкоголь, отриманий із соку агави, що піддається алкогольному бродінню. У своєму остаточному вигляді він містить приблизно 32-50%.

Існують оро текіли і біанко текіли. Текілою оро називають золоту текілу, від специфічного кольору, отриманого в результаті фарбування карамелі або ароматизації деревини. Текіла біанко - це безбарвний сорт. Він розливається у пляшки відразу після виробництва. Тим, хто боїться похмілля, рекомендується саме сорт біанко, до якого виробники зазвичай не додають зайвих інгредієнтів.

Також слід звернути увагу на те, щоб пити текілу 100%, виготовлену з агави.

Який алкоголь є найбільшим похмільним?

Темне пиво

погодитися з цим твердженням, але варто звернути увагу на те, яке пиво найчастіше вживають українці і подумати, чи завжди воно хорошої якості.

Пляшка або банка цього алкоголю зазвичай коштує трохи, приблизно 20 гривень. Ви не можете розраховувати, що за такою ціною ми отримаємо пиво, виготовлене з найкращих інгредієнтів.

Список темних спиртних напоїв, після яких похмілля найсильніше, також включає коньяк, ром, віскі та бурбон. Ризик сильного похмілля також збільшується після вживання суміші різних спиртів.

Червоне вино

На думку фахівців, один стакан вина, наприклад на вечерю, не повинен зашкодити. Було підраховано, що доза вина, після якої жінка не повинна відчувати ніякого дискомфорту на наступний день, становить приблизно 150 мл. Чоловік може подвоїти цю дозу. Гірше, якщо ми будемо пити вино з надлишком або низької якості.

В Україні часто продають дешеві червоні вина, які зазвичай не мають нічого спільного з оригінальним баченням та рецептом цього благородного напою.

Якщо ми виберемо продукцію з найнижчих цінових полиць, велика ймовірність, що наступного дня ми буквально відчуємо наслідки нашого вибору. Такі вина містять інші речовини, що підсилюють похмілля - сульфіти (їх додають для запобігання псування їжі).

спиртне алкоголь похмілля